Weenink kaasboerderij

Kiekeboe! Kom we gaan samen op ontdekkingstocht op de boerderij. Weenink in Lievelde is een echte “beleefboerderij” met een eigen kaasmakerij en boerderijlandwinkel. Op de boerderij mag je de stallen inlopen en kijken bij de koeien en de kalfjes en konijnen knuffelen. Ook kun je zelf proberen een (nep)koe met de hand te melken.


Maar er is meer te beleven op deze kaasboerderij, onder andere boerengolf. Boerengolf is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of sportieve aanleg. Samen lachen en lekker buiten bezig zijn. Boerengolf wordt gespeeld met een klomp aan een houten stok. Tussen de koeien in de weilanden probeer je de bal met zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Een bijzondere belevenis. Hou je liever van een potje Boerenbiljart, dat kan ook. Het spel wordt met 3 deelnemers gespeeld, met een boerengolfclub of met de voet. Iedere deelnemer moet zijn eigen kleur ballen het eerst in de pockets zien te krijgen.

Even uitpuffen kan op ons terras of in het Proeflokaal, met een heerlijk boerenijsje, een drankje en/of iets lekkers te eten van onze kleine kaart. (Het terras is geopend van mei t/m oktober). En ondertussen kunnen de kinderen hun energie kwijt op de airtrampoline, of graven in de zandbak.