Vestingstad Groenlo

Kom maar op als je durft.

Een wandeling door de vestingstad met zijn vele kanonnen is al een belevenis op zich. Een wandeling kan gecombineerd worden met een muntenroute, een dukatenroute, een gedichtenroute of een kabouterroute. Maar ook is er een stadswandeling mogelijk onder leiding van Prins Frederik Hendrik. Hij verwelkomt zijn gasten in hoogst eigen persoon. Hij vertelt over zijn leven in vroeger tijd en laat tegelijkertijd de mooiste plekjes van Groenlo zien. Inclusief de overgebleven vestingwerken en het kanon waar in 1627 echt mee is gevochten.

Geniet van alles wat dit vestingstadje te bieden heeft of je nu sportief, culinair, of cultuurhistorisch op stap wilt. Of gewoon lekker een terrasje pakken al dan niet in combinatie met een leuke activiteit. Er is genoeg te zien en te beleven! Groenlo is omgeven door een gracht. Wil je liever de stad vanaf het water ontdekken, huur dan een fluisterbootje.

En ben je een keer in voor iets heel anders? Ga met je gezin of vrienden naar de Escaperoom Groenlo en speel een uitdagend en zenuwslopend spel gebaseerd op de Slag om Grolle in 1627. Terwijl Grolle wordt bezet door de Spanjaarden rukt het leger van Prins Frederik Hendrik steeds verder op om de stad te ontzetten. Maar de Spanjaarden zitten niet stil. Red jij Frederik Hendrik en zorg je daardoor mede voor de ontzetting van Grolle? Kom er nu achter en bezoek escaperoom Groenlo!