Leemputten

Ontspanning en plezier staan hier centraal. Samen op de waterfiets het natuurgebied verkennen. Uitdagend, inspirerend en misschien wel een klein beetje spannend… waterfietsen bij Natuurpark de Leemputten in Groenlo is een hele belevenis. Het bijna 5 hectare grote water kent kleine doorgangetjes, mooie eilandjes en vele dieren zowel in het water als op het land. Zie jij de grote vissen onder je waterfiets door zwemmen? Het ijsvogeltje vliegen? De zwanen broeden op hun nest? Of de schilpadden zonnen op een boomstam.

Als je weer met je voeten op het droge staat, is het voor kinderen tot 16 jaar ook mogelijk om een hengeltje uit te gooien vanaf het strandje. Vissen op voorntjes of andere kleine vissen is een echte uitdaging.

Maar ook kunnen kinderen zich heerlijk vermaken op de grote speelweide. Lekker rollen door het zand, spelen in de speelhuisjes, volleyballen op het beachveld en kliederen met modder bij mooi weer. De speelweide staat garant voor uren lang speel plezier. Gewoon op een simpele manier creatief spelen met dat wat de natuur ons biedt. De speelweide is gratis toegankelijk én vies worden mag, dus een extra setje kleding is misschien handig.

Door de Leemputten loopt een prachtig wandelpad van 3 kilometer. Onderweg kon je informatiebordjes tegen met uitleg over het ontstaan van de Leemputten. Dit pad van Staats Bosbeheer is gratis toegankelijk en leuk educatieve wandeling voor alle leeftijden.