Erve Kots

Bij Herberg Erve Kots in Lievelde is van alles te beleven voor jong en oud.

Het openluchtmuseum neemt je mee terug in de tijd van het boerenleven in de Achterhoek. Ervaar zelf hoe de boeren vroeger woonde en werkte, inclusief vee en familie. Hier kun je zien hoe de boer vroeger met de dieren werkte, terwijl de boerin stof weefde in de spinnerij. Achter de ‘Schoppe’ op het museumterrein bevinden zich allerlei spelen en attributen waarmee kinderen in het verleden zich vermaakten. En voor wie zelf wil spelen: er is duidelijke uitleg aanwezig. Ga mee op een reis naar het verleden.

De Bier Experience bij het Brouwhoes, is geen gewoon museum. Ga op ontdekkingsreis door de tijd en beleef de geschiedenis van het bier, op de plaats waar Prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier oprichtte! In de brouwerij kun je tijdens een game in de voetstappen van Prins Frederik Hendrik treden, en probeer je je tegenstanders te verslaan.

Maar ook alleen voor een hapje en een drankje ben je welkom bij Erve Kots. In de herberg genieten van een lekker kopje koffie of een zelf gebrouwen biertje, dat kan. Naast het a la carte restaurant “Het Hoofdkwartier van de prins”, hebben ze ook een pannenkoekenrestaurant  waar je terecht kunt voor overheerlijke gerechten.