Boekenstad Bredevoort

Het historische vestingstadje Bredevoort is zeker een bezoek waard. Het charmante stadje biedt bezoekers een rijke historie, ambachten en diverse boekenwinkels en antiekwinkeltjes.

De Nationale Boekenstad heeft een zeer divers aanbod van boeken, die op diverse plekken in winkels maar ook in kasten en stalletjes te vinden zijn. Ook is het gezellig om rond te dwalen door dit leuke stadje met zijn eeuwenoude straatjes en een historische wandeling te maken o.a. langs het huis van Hendrickje Stoffels en de pittoreske steegjes.

In Bredevoort zijn nog diverse ambachten te vinden. Neem een kijkje in de molen “Prins van Oranje” of bekijk de beelden van Thorvald Dudok van Heel die door Bredevoort staan. U kiunt nog diverse ambachtslieden aan het werk zien in hun atelier zoals een handboekbinder, goudsmid, klokkenmaker en glas-in-lood glazenier.

Het prachtige vestingpark langs de oude stadsgracht en de groene omgeving van Bredevoort nodigen uit voor een wandeling. Neem ook even een kijkje in de kruidentuin De Ambthof. Aan de rand van Bredevoort bevind zich een recreatieplas met zandstrand. Ook hier kun je een prachtige wandeling maken om de Slingeplas.

Ga je met kinderen een wandeling maken door Bredevoort, doe dan de kabouterroute. Onderweg kunnen de kinderen op zoek naar diverse kabouterhuisjes en deurtjes die te vinden zijn door het hele stadje.

In de verschillende horecagelegenheden – met ieder een unieke ambiance- kan worden genoten van een kop koffie, lunch, diner of gezellige borrel.